Na vjeronauku kod studenskog kapelana

Studenti zagrebačkog Sveučilišta, posebice oni smješteni u studenskom domu Stjepan Radić na Jarunu, imali su priliku upoznati se s velikim volonterskim projektom "72 sata bez kompromisa" koji će na jesen u Zagrebu imati svoju premijeru.

Pred tristotinjak mladih, koji svakog utorka posjećuju vjeronauk studentskog kapelana don Damira Stojića, tim za promociju je u utorak 19. svibnja u kinu "Forum" progovorio o zanimljivostima koji prate taj međunarodni projekt te su uputili poziv svim mladima da na jesen, po povratku u studentski život u Zagreb, među njihovim prvim aktivnostima bude upravo volontersko iskustvo u projektu "72 sata bez kompromisa".

Predstavljajući organizatore projekta domaćin salezijanac Damir Stojić izrazio je radost što su upravo njegovi mladi jedni od prvih koji će saznati sve o tome kako se uključiti i pridonijeti tom volonterskom projektu.

Iako ograničeni tehničkim uvjetima, bez projektora i računala, promocijskom timu nije nedostajalo kreativnosti i elokventnosti, pa su uspješno odradili posao: u kratkim su crtama progovorili o akcijama koje će biti uključene u projekt "72 sata bez kompromisa", prijavama koje su otvorene sredinom svibnja te iskustvima s prošlogodišnje akcije održane u Splitu s koje nose pozitivne dojmove.

Mladi povezani uz Katolički pastoralni ured pri Sveučilištu u Zagrebu pokazali su interes za projekt.