Hrvatska Afrika

Tijekom dva dana jedanaestero je volontera prisustvovalo akciji "Hrvatska Afrika". Akcija se održala u Centru za kulturu Trešnjevka, a program je obuhvaćao upoznavanje afričke kulture i običaja, pomoć u izradi praktičnog priručnika (hrvatsko-englesko-francusko-arapskog) za imigrante koji tek počinju učiti hrvatski jezik, radionicu izrade nakita, afričko bubnjanje te plesanje afričkih plesova.

Volonteri su zatekli radosne ljude zainteresirane za ovu populaciju, te njihovu integraciju u društvo. Posebno ih je oduševilo što su sudjelovale i obitelji s djecom, pokazujući na taj način svojoj djeci dobar primjer tolerancije i prihvaćanja različitosti u društvu.

Jedan od volontera uključenih u akciju, Mislav, rekao je da mu je iznimno lijepo bilo na akciji i da je upoznao velik broj novih ljudi. Zatekao se u poslu kojeg nije očekivao, ali ga je oduševilo što je svoje talente i kreativnost mogao primijeniti tijekom ove akcije. Volonterska ekipa mu je bila izvrsna te je u radu i u druženju osjećao zajedništvo s njima. Naučio je mnogo novih stvari o afričkoj kulturi, umjetnosti, prehrani, te je naučio svirati na afričkim bubnjevima i nekoliko plesnih koraka karakterističnih za njihovu kulturu.