Inkluzija nije iluzija

Upoznavanje volontera s osobama s invaliditetom koji su članovi stambenih zajednica bio je cilj akcije "Inkluzija nije iluzija" koja se provela drugog dana projekta "72 sata bez kompromisa". Riječ je o zajednicama u kojima živi po četvero korisnika uz stalnu podršku.

Zajedno u muzej

Volonteri su u paru posjetili korisnike u stanovima koji se nalaze po cijelom gradu. Nakon toga su zajedno s njihovim asistentima posjetili Prirodoslovni muzej, a nakon toga su se svi zajedno okrijepili i nastavili družiti uz glazbu i ples u prostorima Studentskog katoličkog centra.

Iskrena ljubav korisnika

Jedna od volonterki izjavila je: "Ja sam sebe danas doživjela kao što se nikada prije nisam doživjela. Stalno sam se smijala. Dugo sam razmišljala dok smo danas šetali zašto je to tako. Onda sam shvatila da je to ljubav korisnika koja je baš iz srca. Ne prave se važni, nego kad te žele zagrliti - zagrle te, kad te žele poljubiti - poljube te."

Super prilika za pomaganje

Baš sam sretna što sam se tu prijavila jer sam vidjela da ima dosta dobrih ljudi na ovome svijetu koji nisu iskvareni. Zapravo sam i htjela dobiti neku ovakvu akciju jer volim raditi s ljudima i ovo mi je bila super prilika. Pogotovo zato što korisnici žele pažnju i žele se družiti s nekim.