2

Spremnost na pomaganje mladih prepoznali mnogi

Podrška velikom volonterskom projektu »72 sata bez kompromisa« koji kreće drugog listopadskog vikenda stiže sa svih strana. Humanost i spremnost na pomaganje mladih prepoznali su mnogobrojne državne i gradske institucije koje su se rado uključile u projekt dajući svoju potporu i podršku aktivizmu mladih.

Uspjeh u provedbi

Ministarstvo socijalne politike i mladih podržalo je projekt »72 sata bez kompromisa« te je ministrica Bernardica Juretić uputila želje za uspješnom provedbom trodnevnog projekta koji će uključiti mlade iz Zagreba, Splita, Zadra i Dubrovnika u raznolikim volonterskim akcijama – od ekoloških, humanitarnih, pa do kreativnih i zabavnih.

Za još veći broj volontera

»Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske daje službenu potporu u provedbi Vašeg projekta kako biste okupili još veći broj studenata koji žele volontirati te zadržali i unaprijedili međunarodnu prepoznatljivost Vašeg projekta«, napisali su u svojoj podršci iz Ministarstva obrazovanja.

Od interesa za grad

U Zagrebu – gradu s najbrojnijim akcijama i volonterima - pokroviteljstvo nad velikom volonterskom avanturom dao je i gradonačelnik grada Zagreba, kao i resorni Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. »Grad Zagreb je prepoznao projekt '72 sata bez kompromisa' kao projekt koji je od interesa za Grad Zagreb jer pridonosi promicanju volonterstva te potiče mlade ljude na volontiranje, a čime se posredno utječe na pozitivne promjene u društvu«, stoji u preporuci Gradskog ureda.