Od 72 sata do 365 dana

Jedna od prošlogodišnjih akcija nazvana „Nova boja za topliji dom“ daleko se proširila od zacrtanih joj sedamdeset i dva sata na svih tristo šezdeset i pet dana i donijela je nebrojene plodove.

Akcija koja se odvijala tijekom prošlogodišnjih „72 sata bez kompromisa“ obuhvaćala je bojanje zidova jedne od kuća u Dubravi koja je dom osmeročlanoj obitelj sa šestero djece. Koliko je volontere začudio sam prostor u kojem obitelj živi, toliko više su ih oduševila i djeca koja tamo žive. Ono što su ponijeli sa sobom s tih sedamdeset i dva sata opisala je volonterka Sara Brajković ističući kako sam posao nije na nju ostavio većeg traga, već djeca, posebno dječak imenom Josip koji „gleda onim svojim očima u tebe, imajući taj pogled kao da mu daješ sve u životu, a zapravo mu daješ najmanje što možeš“.

72 sata u 365 dana

Usto, ponijeli su volonteri još nešto, čime su sedamdeset i dva sata pretvorili u tristo šezdeset i pet dana – misao o tome da je jedan od dječaka vješt u izradi predmeta, pa su tu misao razvili u ideju o izradi krunica, kupili potreban materijal te uz pomoć Molitvene zajednice „Srce Isusovo“ donijeli Emanuelovim rukama izrađene krunice u gotovo sve dijelove Hrvatske – pokazujući pritom kako nekoliko ljudi okupljenih na nekoliko sati može učiniti velike stvari!