img_9291

Brojimo akcije - odbrojavamo do početka

Još je dvadesetak dana ostalo od početka „72 sata bez kompromisa“, projekta koji će i ove godine ujediniti volontere četiriju gradova – Zagreba, Splita, Dubrovnika i Zadra. Kao i u ostalim gradovima, i u Zagrebu se pripremaju zadnji detalji bitni za realizaciju projekta te dogovaraju zadnje akcije, a ovdje predstavljamo samo neke od njih.

Dani s beskućnicima

Kao i prošlih godina, posebna će se pozornost posvetiti skupinama koje su u društvu gotovo pa marginalizirane: beskućnicima, starijima i nemoćnima te djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Dok će se jedna skupina volontera u akciji nazvanoj „Ulične svjetiljke“ pridružiti beskućnicima u prodaji istoimenog časopisa, druga će skupina pripremati obroke za beskućnike u Pučkoj kuhinji Misionarki ljubavi.

Sportom do zabave

 Kuće za smještaj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi Trešnjevka, Emaus i Vugrovec bit će tijekom projekta mjesto na kojemu će se održavati natjecanja u velikom broju sportova kojima će volonteri pokušati uljepšati dane korisnicima domova. Uz sportska natjecanja koja će se održavati u prijepodnevnim satima, poslijepodnevne sate ispunit će različite kreativne radionice.

U tijeku su i prijave volontera

 To je tek maleni dio raznovrsnih akcija koje su dogovorene. Zato pozivamo i tebe da napustiš udobnost kauča, da na trenutak pustiš mobitel iz ruke, da umjesto gledanja u ekran pogledaš u stvarni život – i vidiš koliko toga možeš promijeniti. Već u tih sedamdeset i dva sata! Zato se prijavi!