Zagreb govori jezikom ljubavi

Volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“ u Zagrebu je započeo velikim okupljanjem u četvrtak, 13. listopada u večernjim satima kada su mladi volonteri došli po svoje volonterske zadatke u nestrpljivom iščekivanju gdje će i kada volontirati sljedeća tri dana.

Nakon što su saznali zaduženja svih 94 akcija, osamstotinjak volontera primili su upute za volontiranje, a dobili su i zelene majice s velikim srcem i logotipom „72 sata bez kompromisa“.

Stigli i Osječani

Osim mladih Zagrepčana volonterima se na otvorenju projekta pridružila i skupina mladih iz Osijeka koji su odlučili treći listopadski vikend provesti u glavnom gradu Hrvatske te su u pratnji svojih vjeroučitelja došli vidjeti kako se organizira „72 sata bez kompromisa“.

Prvo veliko zajedničko okupljanje volontera započelo je duhovnim programom u bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj, gdje je misu predvodio don Mihovil Kurkut, a glazbeno je animirao band Davidias. Bazilika je bila prepuna mladih volontera koji su stigli dati svoje slobodno vrijeme za pomoć drugima.

Volontiraj do kraja!

U svojem obraćanju Mihovil Kurkut mladima je poručio: „Došli ste biti znak! Biti svjedok Božje ljubavi među ljudima najveće je svjedočanstvo – kada nešto napraviš besplatno, kada ne tražiš ništa zauzvrat. Ne samo tijekom 72 sata, nego uvijek bez kompromisa.“ Dodao je kako inicijativa „72 sata bez kompromisa“ govori najljepšim jezikom - jezikom ljubavi.

Don Mihovil također je u svojoj propovijedi poručio mladima da se daju bez kompromisa, svjedoče istinu i ljube: „Činite to do kraja! Volontiraj – raj na zemlji, to je kada činiš, kada se daješ, kada svjedočiš koliko je Bog velik.“