14799997_325684434475117_335887214_o

Dobro je činiti dobro!

Beskompromisni volonteri su Sinju zbilja dali novi izgled, pun radosti, ljubavi i zajedništva.

Nadmašili su sami sebe, ostvarili su više nego što je planirano:

-početni plan je bio uređenje okoliša oko tri postaje Križnog puta na Starom gradu no volonteri zajedno sa članovima udruge „Cjelovit život“ su bili toliko vrijedni da su posadili zelenilo i cvijeće oko čak osam postaja! Ali, nije dovoljno posaditit, treba i zalijevati!

-iako je potrebno puno vremena za radnu akciju takve vrste, volonteri su zajedno sa članovima udruga SKUP i SUK za manje od 72 sata jednu od njihovih prostorija unutar vojarne Ivaniša Nelipića obložili u stiropor i obojali, te je na taj način zvučno izolirali. Neke stvari se najbrže rade polako!

-vrijedne volontere ni kiša ni mrak nisu spriječili da završe crtež kojim su htjeli iznenaditi djecu OŠ Ivana Lovrića u Radošiću. Osnovnoškolci su ih iznenadili sa pismom zahvale na početku samog rada što je volontere motiviralo da i oni njih iznenade sa crtežom na ogradi njihove škole. Sve što činiš, čini s ljubavlju!

-dok su u trgovačkim centrima prikupljale proizvode za Socijalnu samoposlugu Sinj vesele volonterke svojim osmijehom i toplinom su osvajale mnoga srca, koja su zajedno sa njima suosjećala za potrebe drugih, te su tako prikupili velike količine proizvoda koja će doći u ruke onih kojima je pomoć najpotrebnija. Osmijeh rađa osmijeh, baš kao što ljubav rađa ljubav!

-volonteri su proveli viked u društvu č.s.milosrdnica sv.Vinka Paulskog u dječjem vrtiću i staračkom domu. Sa djecom su pjevali, plesali, crtali, učili neke nove igre, probudili su dijete koje čuči u njima, velika su se prijateljstva tu rodila. Druženje sa štićenicama staračkog doma proteklo je u veselom ozračju punom mudrosti, pjesme i smijeha što je probudilo želju za igrom pa se održala i trka, ali ne alkarska nego u invalidskim kolicima na putu do crkve Čudotvorne Gospe Sinjske. Čovjek koji stari opet postaje dijete!

-uvijek nasmijane volonterke pomagale su stručnom osoblju Crvenog križa da se održi akcija besplatnog mjerenja šećera i krvnog tlaka. Odaziv je bio jako velik, više od 250 osoba. Hvale vrijedna akcija! Tko pomaže brzo, pomaže dvostruko!

-vrijedna ekipa volontera koja je bojala vjeronaučnu dvoranu sv.Križa unutar samostana Čudotvorne Gospe Sinjske, je to toliko dobro napravila da im jedva čekamo dodijeliti novu prostoriju kojoj će vratiti prvotni sjaj. Nije teško znati kako se nešto radi. Teško je samo to raditi.

-i šećer na kraju, naš kreativni tim volontera koji nas je sve oborio sa nogu svojim idejama zajedno sa č.s.Jelenom Mijić marljivo je izrađivao suvenire koje su volonteri prodavali i od ljudi dobra srca dobili više od 8000 kn (!!!) a sredstva idu za pomoć našoj vršnjakinji, Mihaeli Jurković koja boluje od multiple skleroze. Nemoguće je često ono što nije pokušano!

Nismo zaboravili ni medijski tim koji je slikom i tekstom stvarao uspomene sa cijelog projekta. Maštovitost je daleko važnija od znanja!

Sto puta hvala za sto predivnih volontera! Kad se male ruke slože sve se može, sve se može!

Ovim putem želimo zahvaliti samostanu i župi Čudotvorne Gospe Sinjske koji su nam otvorili sva vrata na koja smo pokucali. Posebno zahvaljujemo Gradu i gradonačelnici gospođi Križanac i svim donatorima koji su nam olakšali provedbu ovog projekta, Općini Hrvace, poduzećima Dalmeso d.o.o., Dukat d.o.o., Cetina d.o.o., Blaškan d.o.o., hotelu Alkar, hotelu Dubrovnik, konobi Ispod ure, konobi Potkova, pekari Marcela, pizzeriama Tendi, Fantasia, Malo misto, restoranima Venecija i Vreba, autoprijevozniku Josip promet te Ferati i Hit radiju koji su medijski pratili naš projekt od početka.

Vidimo se za godinu dana, jer dobro je činiti dobro!Veseli pozdrav od vesele ekipe iz Sinja!