unnamed

O projektu

Objavunnameda

Tijekom tri dana – od 15. do 18. listopada – srednjoškolci, studenti i radnička mladež iz Zagreba, Splita i Dubrovnika ujedinit će svoje snage u projektu 72 sata bez kompromisa: izaći će iz svoje udobnosti i slobodno vrijeme posvetit volontiranju.
72 sata bez kompromisa međunarodni je volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Projekt je osmišljen i pokrenut u Njemačkoj te već godinama okuplja tisuće mladih diljem Europe koji zajedničkim snagama preobražavaju svoju mjesnu zajednicu volonterskim akcijama. U Europi ga ostvaruje devet zemalja i mladi se rado uključuju u taj volonterski projekt. Hrvatska je deseta zemlja u Europi koja je prepoznala vrijednost te akcije i svojim radom će se pridružiti od 15. do 18. listopada.
U projektu 72 sata bez kompromisa mladi stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za konkretne volonterske akcije u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku te pritom promiču općeljudske vrijednosti. Na taj način ostvaruju različite akcije, primjerice radionice za mlade, posjete različitim skupinama ljudi, pomaganje starijima i nemoćnima, čišćenje, uređivanje domova, uređivanje parkova i okoliša oko škola, vrtića, crkvi, prikupljanje sredstava za oboljele, ekološke akcije, kreativne radionice s djecom, medijske projekte i radionice te druge aktivnosti.