Sarajuevo-2

Dobivena podrška mladih iz Bosne

Susret mladih iz Studentskog katoličkog centra Palma iz Zagreba s djelatnicima Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih »Ivan Pavao II.« u Sarajevu priređen je u cilju bolje organizacije projekta »72 sata bez kompromisa« u Hrvatskoj u listopadu 2015. godine.

Osmeročlana ekipa iz Zagreba stigla je 9. travnja u trodnevni radni posjet u Sarajevo, gdje su od mladih susjeda iz Bosne i Hercegovine čuli brojna iskustava u organiziranju tog međunarodnog dobrotvornog projekta koji je na granicama susjedne države realiziran već tri puta, a posljednja je akcija uključila tisuću mladih.

Glavni razlog posjeta članova studentskog katoličkog centra Palma iz Zagreba bio je saznati što više tehničkih i praktičnih informacija o projektu i njegovoj realizaciji.

Naši volonteri iz organizacijskog odbora zajedno s p. Ivanom Mandurićem s domaćinima su razgovarali o aktivnostima Volonterskog centra SKAC koji okuplja 150 volontera u više od deset timova, a koji će u listopadu organizirati prvu volonterska akciju »72 sata bez kompromisa« na području Zagreba i Dubrovnika te po drugi puta u Splitu.

Upravo zbog tog projekta glavni razlog posjeta članova studentskog katoličkog centra Palma iz Zagreba bio je saznati što više tehničkih i praktičnih informacija o projektu i njegovoj realizaciji.

U razgovoru s Josipom Milanovićem, projekt asistentom na projektu »72 sata bez kompromisa« te dr. Šimom Maršićem, ravnateljem Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih »Ivan Pavao II.« tijekom susreta najviše se razgovaralo o volonterskim akcijama u sklopu tog projekta, načinu prijave volontera, otvaranju projekta, komunikaciji s medijima te prezentaciji projekta donatorima.

S obzirom da je riječ o kompleksnom i zahtjevnom projektu koji mladima pruža volonterski izazov tijekom tri dana naši volonteri su se susreli i s Ivanom Klačar, koordinatoricom projekta na dodatnom sastanak na kojem su zajedničkim snagama tražili model za realizaciju te akcije u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.

Tijekom boravka u Sarajevu razgovaralo se i o ljetnom kampu Modrave te o programu cjelovite kršćanske formacije Effata.