Mladi iz triju Studentskih katoličkih centara iz Zagreba, Splita i Dubrovnika te Pastorala mladih Zadarske nadbiskupije udružili su snage u organiziranju projekta "72 sata bez kompromisa". Organizatori projekta su:

1-SKACStudentski katolički centar Palma, SKAC iz Zagreba, neprofitna je udruga civilnog društva koju vode vjernici laici, a usmjerena je na rad s mladima u duhu kršćanskoga svjetonazora. U sklopu udruge provode se akademski projekti: formacija mladih „Effata“, Volonterski centar SKAC, Agenti dobrote, zajednica Srca Isusova, misa mladih, a SKAC iz Zagreba prepoznat je i po organizaciji ljetnog kampa na Modravama. U ljeto 2014. godine tijekom mjesec dana u radnom kampu pomagali su stradalima u poplavama u Gunji.
2-SKAC-STStudentski katolički centar u Splitu, SKAC_ST, studentska je udruga koju su osnovali i koju vode studenti splitskog Sveučilišta okupljeni oko različitih projekata koje sami pokreću, vode i realiziraju. U udrugu je uključeno više od 500 polaznika te 50-ak aktivnih članova od kojih su neki voditelji projekata. Djeluju na području grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije s brojnim projektima: Sveučilišni forum - u dodiru vjere i znanosti, Skac_St igre, Effata, Cross_ing, Planinarski križni put, Forum+ i drugi.
 Pastoral mladih Zadarske nadbiskupije okuplja srednjoškolce, studente i radničku mladež. U sklopu mjesečnih aktivnosti organizira se klanjanje, misa za mlade i susreti, dok se na godišnjoj razini priređuju hodočašća, planinarski križni put, Holywin… Posebno su posvećeni programima aktivnog uključivanja mladih katolika u društvo, posebice u Zadarskoj županiji. U organizaciji pastorala sudjeluje skupina mladi s povjerenikom.

Studentski katolički centar u Dubrovniku, SKAC_DU, najmlađi je SKAC u Hrvatskoj, a djeluje od srpnja 2014. godine s ciljem da u gradu s oko dvije tisuće studenata ponudi sadržaje i programe koji će obogatiti ponudu za mlade i pružiti im priliku pokazati vlastite talente djelujući aktivno u društvu. Organiziraju mjesečne formacije za studente i učenike, provode program „Effata“, kao i sportske ljetne i zimske igre, tematske večeri i druženja, izlete, različite humanitarne akcije.