Uređenje okoliša škole

Grupa volontera sastavljena od studentica sociologije HKS-a, članova Frame sv. Mihael, mladih iz Zaprešića, mladih iz MIOC IB-a i župljanki sv. Mihaela, pod vodstvom animatorice Marte, dobili su zadatak čišćenja vanjskog okoliša Osnovne škole Jordanovac. Premda su se neki po prvi put susreli sa vrtlarskim priborom i alatima, uspješno su odradili zadatak, uz puno smijeha i zabave. Volonterka Anamaria Malešević izjavila je:

Čim smo vidjeli da će se akcija 72 sata bez kompromisa  održati u Zagrebu, nas nekolicina sa studija sociologije odlučila se prijaviti. Prvenstveno smo očekivali da ćemo dobiti zadatak koji je uključivao rad sa ljudima, ali dobili smo nešto potpuno drugo. Iako smo u početku bili šokirani i pomalo razočarani što se nećemo igrati sa djecom, zabavljati umirovljenike ili nešto slično - bez kompromisa smo prihvatili motike, škare i ostali vrtlarski pribor i bacili se na posao.  Nitko od nas nije imao velikog iskustva u poslovima ovakve vrste, ali brzo smo se upoznali sa alatima i marljivo krenuli raditi. Uz nas na akciji čišćenja vanjskog okoliša škole sudjelovali su mladi iz Zaprešića i članovi Frame sv. Mihael koji su požrtvovno obavljali zadatke postavljene pred nas. Na početku se činilo teško i zahtjevno, ali uz ljude kojima smo bili okruženi, odličnom animatoricom i osmijehom sve je ubrzo postalo lakše i jednostavnije.
Ova akcija naučila nas je da se bez kompromisa odazivamo svakom pozivu na dobro i pomaganju drugima, da svojim radom možemo i trebamo mijenjati sliku svog grada i da uz malo truda možemo vratiti osmijeh na lice drugima.