Budi veseo kao Down!

Volonteri "72 sata bez kompromisa" ostvarili su suradnju s Hrvatskom zajednicom za Down sindrom u akciji "Budi veseo kao Down!" koja se održavala u subotu.

Volonter Mario ispričao nam je dojmove s te akcije: "Za promjenu, užurbano subotnje jutro. Razlog? Dogovor u Boćarskom domu. Volontiramo na radionici za djecu s Downovim sindromom. Očekivanja? Zapravo, nema ih - prepuštamo se susretu i trenutku. Upoznajemo ekipu: neki su hrabri i odvažni, neki više sramežljivi.

Rakete koje (ne) lete

"Bojan, iskusni tehnički znalac, i još iskusniji pedagog upućuje nas u izradu raketa: reži, rolaj, lijepi - pa opet reži - i evo rakete. Pohvatali smo brzo, ali nije nam jasno koja je stvar s tom raketom. Jedina stvar s raketama je da lete, ali kako će ovo? I onda je Bojan konstruirao lansirnu rampu. Ljudi, da vi vidite koja je to stvar! Krov smo bušili, policija se skrivala od nas."

Radost u očima

A da tek vidite radost u očima i kako oduševljeno skaču čak i oni do maloprije sramežljivi. Događaj  zbog kojeg je vrijedila ona jutarnja gnjavaža, događaj koji nam je uljepšao vikend, događaj koji mijenja pogled na život. Probajte, ako ne vjerujete.