r4

Dani su sve dulji, volonterskih akcija sve više...

Kako su s dolaskom ljeta dani postali sve dulji, tako su naši volonteri dobili točno onoliko vremena koliko su trebali kako bi započeli pripreme za ovogodišnji projekt „72 sata bez kompromisa“ koji će se održati od 13. do 16. listopada u četiri grada: Zagrebu, Splitu, Zadru i Dubrovniku. Već je dogovoreno tridesetak raznolikih akcija, a ovdje vam predstavljamo samo neke od njih.

Do vrha Sljemena

I dok su zadarska, splitska i dubrovačka ekipa osvježenje od ljetnih vrućina potražile u moru, mladi volonteri iz Zagreba odlučili su se na odlazak na Sljeme i dogovaranje akcije „Na Sleme, na Sleme“ s Parkom prirode Medvednica i Dječjim domom „Ivan Goran Kovačić“.

Tijekom akcije, volonteri će na jesen štićenike Doma dovesti do vrha Sljemena, zatim će zajedničkim snagama pripomoći u čišćenju prirode te će akciju završiti zajedničkim piknikom i razgledavanjem Parka prirode.

Fuzija kreativnosti i zabave

Još jedna od akcija, čije je dogovaranje omogućilo zagrebačkoj ekipi da pobjegne od ljetnih vrućina, jest akcija „Moja bajka“ koja je dogovorena u suradnji s Dječjim domom „Laduč“. Taj bijeg je svojevrsna fuzija kreativne, zabavne i ekološke akcije: volonteri će s dijelom štićenika doma izrađivati predmete koje su sadržavali srednjovjekovni dvorci, a njima će ukrasiti dvorac u kojemu je smješten dječji dom, a kojeg je preostali dio štićenika očistio i čiju je prirodu uredio.

Među tridesetak dogovorenih akcija u sklopu projekta „72 sata bez kompromisa“ u Zagrebu tijekom tri listopadska dana bit će i druženje s korisnicima Doma za starije i nemoćne „Centar“. S njima je ostvarena suradnja i prošle godine, a pokazala je koliko je volonterima donijela radosti i zabave.

Kreće se i s prijavama volontera

To je tek dio opsežnih priprema uoči jesenskog održavanja projekta. Uz potragu za akcijama, uskoro će se snage usmjeriti i prema animiranju mladih za prijave. Pozvani su svi srednjoškolci, studenti i mladi na početku svoje poslovne karijere koji će se beskompromisno staviti na raspolaganje za pomaganje. Trebamo i tvojih 72 sata, zato se prijavi!