14581495_1798975667048534_4694489469390919448_n

Hari Rončević za Sigurnu kuću

Manje od deset dana dijeli nas do početka projekta "72 sata bez kompromisa" koji se u Hrvatskoj, podsjetimo, organizira sada već treću godinu za redom.

U Splitu, Zagrebu, Dubrovniku, Zadru i Sinju projekt će započeti 13. listopada sa svetom misom u večernjim satima, dodjelom majica i podjelom volontera u skupine.

No, Split će ove godine na još jedan, poseban način obilježiti početak ovoga projekta: oko 20 sati na splitskoj će rivi započeti koncert legendarnoga Harija Rončevića. Koncert će biti karitativne naravi – ulaz će biti besplatan, a sve dobrovoljne donacije ići će za Caritasovo sklonište za žene i djecu žrtve obiteljskoga nasilja, odnosno za splitsku „sigurnu kuću“.

Ovo je Caritasovo sklonište otvoreno 2013. godine, a do sada je već pomoglo desetcima žena i djece pružajući im prehranu i sklonište nad glavom, stručnu psihološku pomoć kao i razne edukacije i doškolovanja u suradnji s raznim državnim institucijama. Nažalost, to je jedina institucija takve vrste na području od Šibenika do Dubrovnika, tako da su do sada uspjeli primiti otprilike tek trećinu zaprimljenih zahtjeva.

Sigurnoj su kući neophodni podrška i potpora, ali i pozornost medija i šire javnosti koju projekt "72 sata bez kompromisa" ovim putem želi nesebično pružiti. Volonteri vas pozivaju da im se pridružite u četvrtak 13. listopada na splitskoj rivi i tako podržite mame i djecu koji se nalaze u teškoj životnoj situaciji – pomozimo našim obiteljima!