20161014_171727

SKACovanje

Plan ove akcije bio je dovesti u red podrum jedne od zgrada SKAC-a. Podrum je bio zatrpan drvenarijom i drugim raznim otpadom. U projektu je sudjelovalo 20-ak volontera koji su bili iznimno aktivni i dobro raspoloženi. Kao grupa su se vrlo dobro slagali i tako jedni drugima olakšavali posao. Volonteri su dobro reagirali na svaki ponuđeni zadatak, iako uvjeti rada nisu baš bili idilični.

Jedna od volonterki, Ana Vukelić, podijelila je svoje dojmove s akcije: "Ovo mi je prvi put da sudjelujem u akciji "72 sata bez kompromisa." Na samo mjesto održavanja volonterske akcije došla sam bez prevelikih očekivanja i zapravo nisam ni slutila što me čeka. Premda inače ne radim baš fizičke poslove, ovo mi je bila ugodna promjena od svakodnevice. Još mi je ljepše bilo iznenađenje što smo kao grupa dobro obavili posao! Svidjela mi se i dobra atmosfera tijekom rada i sigurno ću sudjelovati i iduće godine. Sve u svemu jedno izvrsno iskustvo!" :)

Drugog dana akcije volonteri su također bili pozicionirani u dvorištu SKAC-a. Osim grupe 93 pridružila im se i grupa 77. Akcija je počela u 9 sati, a obuhvaćala je rušenje/skidanje jednog dijela fasade. Fasada je bila već u lošijem stanju, a bilo ju je potrebno popraviti zbog ulaska vlage i samog izgleda Kluba. Volontere je dočekao sav potreban alat i zaštitne rukavice. Uskoro su se svi primili posla i uz malo muke i truda brzo savladali tehniku. Vremenske prilike su tijekom jutra dopuštale rad punom parom, ali je popodne, nažalost, kiša poremetila planove. Sve u svemu, akcija je bila zanimljiva i čini se da su je volonteri dobro prihvatili. Slagali su se izvrsno, bili opušteni i vladala je dobra atmosfera.

Volonterka Matea Jović iznijela je svoje dojmove s akcije: "Budući da sam prvi put sudionik ove akcije isprva sam mislila da se neću snaći ili da će mi biti problem biti s toliko nepoznatih ljudi. Na kraju se ispostavilo potpuno suprotno! Ekipa je bila odlična, radoholičari i vedrog duha. Da se cure ne preforsiraju, dečki su obavljali teže poslove. Sigurna sam da mi je ovo pozitivno iskustvo ujedno i poziv za sljedeću godinu i već se veselim !" :)

Katarina, koja volontira drugu godinu zaredom, dodala je: "Smatram kako je ovo idealna prilika da radimo stvari koje inače ne bismo. Upravo zbog toga što možemo učiniti puno toga za bolje društvo kada odlučimo ''izaći iz sebe" i iskoristiti talente koje nam je Bog dao." :)

Hrvoje Brčić, kao iskusni volonter u mnogim udrugama i akcijama, rekao je: "Uvijek kad bih volontirao, osjećao sam se ispunjeno i baš me vesele takva druženja. Zbog privatnih obveza nisam imao u planu sudjelovati u akciji "72 sata", no zahvaljujući Božjoj providnosti posložilo se da imam par sati slobodnog vremena, što sam iskoristio na najbolji mogući način - zaletivši se u Palmotićevu na akciju SKACovanje," a za kraj i zaključio: "Sve što radimo u zajedništvu s Gospodinom, prepoznajući Ga u susretu s bližnjima, blagoslovljeno je. Hvala Mu što me svaki dan podsjeća koliko je velik u stvarima koje smatram sitnicama. Podari mi, Bože, takvih sitnica svaki dan! :)"

 20161014_170611 20161014_171419 20161014_171435 20161014_170624 20161014_171727

img_3602 img_3603 img_3604 img_3605 img_3607