img_6682

Božić dolazi

Akcija pod nazivom „Božić dolazi“ održala se u Domu za starije osobe Maksimir u obliku kreativne radionice. Na akciji je sudjelovalo 14 volontera koji su skupa s korisnicima Doma izrađivali razne ukrase koje će oni iskoristiti u nadolazećem božićnom vremenu.

Radile su se mašne kojima se će okititi borovi, narukvice koje si korisnici međusobno poklanjaju, pakirali su se sapuni kao mali pokloni te ukrašavali češeri u obliku malih borića. Oni najkreativniji izrađivali su i božićne čestitke. Vrijeme je jako brzo proletjelo u odličnoj atmosferi i priči s korisnicima Doma koji su bili oduševljeni volonterima - njihovom mladosti i voljom za rad.

Zajedničkim su snagama izradili veliki broj ukrasa, a voditeljica kreativne radionice Sanja rekla je: "U ovih par sati napravili smo uz pomoć volontera posao koji bismo sami radili kroz mjesec dana. Sada ću s korisnicima doma moći raditi njihovim tempom bez velike žurbe i pritiska. Zahvaljujem se svim volonterima jer su nam uistinu puno pomogli."

Neki korisnici doma nisu bili u mogućnosti izrađivati ukrase zbog smanjenih manualnih sposobnosti, ali unatoč tome su zainteresirano dolazili da malo porazgovaraju i podruže se te su počastili volontere kolačima.

Lea Kalinić, jedna od volonterki, podijelila je s nama svoje iskustvo volontiranja: "Bilo je predivno. Upoznali smo divne nove ljude, slušali priče o njihovim životima, upili mnoge savjete iz njihova bogatog životnog iskustva. Puno smo se smijali i dobili nove kreativne ideje. Jedan divan gospodin pokazao nam je kako džentlmeni još uvijek postoje pa nas je obasipao komplimentima 'a da je mlađi bi nam i hofirao!'“

 

 

img_5524 img_5525

img_6662 img_6671 img_6674